HUN-REN-BME Research Group





Education - BSc
Application Technologies of Polymers (BMEGEPTAGA4)

Basic data

Code BMEGEPTAGA4
Type of educationBSc in Mechanical Engineering - Material Technology specialization
Type obligatory
Contact hours 2 / 2 / 0 (lec/sem/lab)
Credit points 5
Closure of the term practical mark
Responsible of the subject Dr. Tamás TÁBI
Prerequisite Polimerek anyagszerkezettana és technológiája - BMEGEPTAG0P teljesítése
Conditions of accomplishement A TÁRGY MÁR KIFUTOTT. LEMARADT ANYAGTECHNOLÓGIA SPECIALIZÁCIÓS HALLGATÓINK A BMEGEPTBG06 MÉRNÖKI ANYAGOK ALKALMAZÁSTECHNIKÁJA TÁRGYAT VEGYÉK FEL.


A tárgy félévközi jeggyel zárul. A szorgalmi időszakban: - Két félévközi összegző értékelés eredményes megírása (5. és 13. héten), minimum teljesítési szint mindkét összegző értékelésre külön-külön 41%, - a gyakorlatok minimum 80%-án való részvétel, - a választott témából írt csoportos házi dolgozat(részteljesítmény értékelés) beadása a 12. oktatási héten péntek 12 óráig, minimum teljesítési szint 41%, - a választott témából megtartott rövid előadás (részteljesítmény értékelés). A félévközi jegy megállapításának módja: A félévközi jegy 80%-ban az összegző értékeléseken, 10%-10%-ban pedig a részteljesítmény értékeléseken (házi dolgozat, előadás) nyújtott teljesítmény alapján kerül megállapításra. A félévközi jegy határai: 0-40%: elégtelen, 41-60%: elégséges, 61-80%: közepes, 81-90%: jó, 91-100%: jeles. Pótlási lehetőségek: A TVSZ előírásai szerint. A sikertelen összegző értékelés vagy értékelések pótlására (mindkettő pótolható) a 14. oktatási héten biztosítunk lehetőséget. Bármely pót összegző értékelés sikertelensége esetén nincs lehetőség annak újabb pótlására. A két részteljesítmény értékelés (házi dolgozat, előadás) pótlására szintén a 14. héten biztosítunk lehetőséget a pót összegző értékelés megírását követően. A gyakorlatok utólagos pótlására nincs lehetőség.
Short desciption of the subject A tantárgy célkitűzése, hogy megismertesse a hallgatókkal a polimerek, mint szerkezeti anyagok széleskörű alkalmazási lehetőségeit, a terméktervezés és anyagválasztás specialitásait, valamint a kőolaj alapú polimerek és megújuló erőforrásból előállított, egyben biológiai úton lebontható biopolimerek tulajdonságait. Kiemelten tárgyaljuk az orvostechnikai, a járműipari, az elektrotechnikai és elektronikai alkalmazásokat, valamint az újrahasznosítási, környezet- és egészségvédelemi vonatkozásokat.
Full description of the subject
© 2014 BME Department of Polymer Engineering - Created by: Dr. Romhány Gábor