MTA-BME Kutatócsoport


Záróvizsga

A MSc képzés záróvizsgával végződik. Azon hallgatók, akik teljesítették a mintatanterv szerinti tárgyakat és a szakmai gyakorlatot, valamint elkészítették és beadták a szakdolgozatot, záróvizsgát tehetnek. A záróvizsga két részből, egy max. 10 perces prezentációból (a diplomaterv során elért eredmények bemutatása) és ezt követen 3 tárgyból (tárgycsoportból) való vizsgából áll.

Záróvizsgára jelentkezés menete

A szorgalmi időszak utolsó hetében kérjük emailben jelezni Dr. Morlin Bálint felé a ZV szándékát, ha a témavezatővel egyeztve úgy ítélik meg, hogy leadható lesz a dolgozat.
A Központi Tanulmányi Hivatal (KTH) email-ben értesíti a hallgatókat, hogy megnyitotta a záróvizsgára jelentkezést. A KTH honlapján ilyenkor az "Aktuális hírek"-ben részletes leírást adnak az aktuális záróvizsgára jelentkezés menetéről és egyéb tudnivalókról. Ebben van leírva a záróvizsgára jelentkezés határideje is. A jelentkezés menete jelenleg röviden a következő: a neptunba belépve ügyintézés - záróvizsgák - tanszékhez tartozó záróvizsgaidőszak kiválasztása - tanszékhez tartozó időszak sorának jobb oldali + (Lehetőségek) opció - Jelentkezés opció - megjelenő ablak bal alsó sarokban: mentés gomb - 033 kérvény kitöltése. BSc-s záróvizsga esetén a kérvényben a vizsga típusát (felvételis, vagy nem) feltétlenül meg kell jelölni.

Záróvizsgával kapcsolatos kérdéseikkel kérjük forduljanak Dr. Morlin Bálint záróvizsgafelelős kollégánkhoz.

Záróvizsga időpontja

A záróvizsga pontos időbeosztását a záróvizsgára jelentkezés határideje utáni napokban készíti el a tanszék, mivel ekkor derül ki, hogy pontosan hány főt kell beosztani záróvizsgára. Tájékoztatásul, az őszi félév záróvizsgái januárban, a vizsgaidőszak utáni héten szoktak lenni. A tavaszi félév záróvizsgái júniusban vannak, a vizsgaidőszak utáni héten.

Diplomaosztó

Diplomaosztó egy évben kétszer kerül megrendezésre (október, március).

Felkészülést segítő kérdések a vizsgákra Gépészmérnöki MSc Polimertechnika szakirányon:

Felkészülést segítő kérdések a vizsgákra Gépészmérnöki MSc Polimertechnika szakirányon 2019 tavasz előtt kezdőknek:

Felkészülést segítő kérdések a vizsgákra Gépészmérnöki MSc Polimertechnika szakirányon 2014 előtt kezdőknek:


© 2014 BME Polimertechnika Tanszék - Készítette: Dr. Romhány Gábor