MTA-BME Kutatócsoport


Oktatás - MSc képzés
Műanyaghulladék menedzsment (BMEGEPTMK61)

Alapadatok

Tárgykód BMEGEPTMK61
KépzésGépészmérnöki mesterképzési szak
Típus gazdasági és humán ismeret
Kontakt órák 2 / 1 / 0 (előadás/gyakorlat/labor)
Kredit 4
Félévzárás félévközi
Tárgyfelelős Dr. Toldy Andrea
Előadó(k) Dr. Toldy Andrea, Dr. Pölöskei Kornél
Előtanulmányok -
Teljesítés feltétele A félévközi jegy megszerzésének feltétele részvétel a gyakorlatokon (minimum 70%-on) és egy 100 pontos zárthelyi dolgozat megírása az utolsó előtti héten. A félévközi jegy az alábbi ponthatárok szerint kerül megállapításra: 0-44: elégtelen; 45-58: elégséges; 59-72: közepes; 73-86: jó; 87-100: jeles. Az utolsó héten pótzárthelyit tartunk. Az első oktatási héten nincsen gyakorlat, csak előadás.
Rövid tárgyleírás A Műanyaghulladék menedzsment c. tantárgy oktatásának célja, hogy bemutassa a polimer hulladékkezelési technikák környezetvédelmi, műszaki és gazdasági szempontjait. A fenntartható fejlődés filozófiáján alapuló értékelés számba veszi a hulladéklerakás, az energetikai hasznosítás, és az anyagában történő újrahasznosítás erőforrás igénybevételeit és költséghatékonyságát. Kitér a másodlagos nyersanyagokból készülő termékek gyártástechnológiáira és lehetséges felvevőpiacaira, valamint ismerteti az életciklus analízis módszerét.
Teljes tárgyleírás Letöltés

Futó félév adatai

Hirdetmény

Aki még nem írt emlékeztető e-mailt az órán szerzett plusz pontjairól (kérdésekre adott helyes válasszal), az kérjük, hogy írjon közös e-mailt az előadóknak.

Gyakorlatot előre teljesíteni/pótolni más gyakorlat idejében tanszéki utasításra nem lehet, kérjük ez ügyben a megértésüket.

Az 5. gyakorlat leírása az MHM 5 gyakorlat.pdf fájlban található a segédletek közt.
A termékfejlesztési feladat nem fakultatív, tehát aki nem készít terméket és nem vesz részt a prezentációban, annak nem tudjuk elfogadni az 5. gyakorlat teljesítését.
Természetesen, akinek az 5. gyakorlat nélkül is van 3 teljesített alkalma, az választhatja azt a lehetőséget, hogy nem fejleszt terméket és nem jön be a gyakorlatra.


Letölthető segédletek

ZH/vizsga időpont/eredmény

  • 2017.12.01. ZH
  • 2017.12.08. pótZH
© 2014 BME Polimertechnika Tanszék - Készítette: Dr. Romhány Gábor