HUN-REN-BME Kutatócsoport





Oktatás - BSc képzés
Terméktervezés gyakorlata a polimertechnikában (BMEGEPTBV00)

Alapadatok

Tárgykód BMEGEPTBV00
Képzés
Típus szabadon választható
Kontakt órák 2 / 0 / 0 (előadás/gyakorlat/labor)
Kredit 3
Félévzárás félévközi
Tárgyfelelős Dr. Kovács Norbert Krisztián
Előtanulmányok Polimerek anyagszerkezettana és technológiája (BMEGEPTBG01), vagy Polimertechnika (BMEGEPTBM01), vagy Polimertechnika terméktervezőknek (BMEGEPTBT01)
Teljesítés feltétele A tanulási eredmények értékelése két évközi írásbeli teljesítménymérés (összegző teljesítményértékelés (ZH)), valamint egy összetett házi feladat (részteljesítmény értékelés) alapján történik. A tantárgy teljesítésének feltétele, hogy a hallgató a ZH dolgozatokat külön-külön sikeresen teljesítse, azokon 40% feletti eredményt érjen el. A részteljesítmény értékelés (önálló házi feladat) keretében a hallgatónak a félév során egyszerű tervezési feladat megoldását kell dokumentáltan bemutatnia, amelyet a 13. oktatási héten kell beadnia. A tantárgy teljesítésének további feltétele, hogy az önálló házi feladatot sikeresen teljesítse, vagyis 40% feletti eredményt érjen el vele. A félévsorán végzett teljesítményértékelések közül a ZH dolgozatok (külön-külön) 40%-ban, amíg az önálló házi feladat 20%-ban kerülnek beszámításra a félévi érdemjegy megállapításánál. A tárgyal kapcsolatos további információkat a tantárgyi adatlap tartalmazza.
Rövid tárgyleírás A tantárgy célkitűzése az anyag- és technológia kiválasztás szempontjainak megismerése, polimer termékek gyártáshelyes tervezési szabályainak elsajátítása mind hőre lágyuló, mind hőre nem lágyuló polimerek és kompozitjaik esetében. A prototípus és kisszériás gyártási módszerek megismerése.
Tantárgy adatlap TANTÁRGY ADATLAP
© 2014 BME Polimertechnika Tanszék - Készítette: Dr. Romhány Gábor