MTA-BME Kutatócsoport


Prof. Dr. Czigány Tibor lesz a BME új rektoraÁder János köztársasági elnök Prof. Dr. Czigány Tibor kollégánkat nevezte ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorává. A megbízatása 2021. július 1-jén kezdődik és három évre szól - számolt be a bme.hu portál.

Czigány Tibor 2001-től 2014-ig volt a tanszék vezetője. Nevéhez fűződik a tanszékünk teljes tantárgyreformja, a BSc és MSc képzési struktúra, valamint az ISO 9001 Minőségirányítási Rendszer bevezetése. 2012. és 2019. között a Gépészmérnöki Kar dékánja volt. Széchenyi-díjas és Gábor Dénes-díjas gépészmérnök, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Czigány Tibort többször választották meg a BME legjobb oktatójának az OHV alapján. Kutatási területe az anyagvizsgálat, a gépészet, az anyagtudomány és a hozzá kapcsolódó technológia, a kompozitok és a polimer szerkezeti anyagok.

Szeretettel gratulálunk és sok sikert kívánunk a következő időszakra!

Kép:
Budapest, 2021. május 26. Áder János köztársasági elnök (j) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorává nevezi ki a Czigány Tibor egyetemi tanárt a Sándor-palotában 2021. május 26-án. A háttérben Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára és Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója. MTI/Bruzák Noémi


További részletek

© 2014 BME Polimertechnika Tanszék - Készítette: Dr. Romhány Gábor