HUN-REN-BME Research Group





Education - MSc
Multifunctional Polymers (BMEGEPTMG26)

Basic data

Code BMEGEPTMG26
Type of educationMSc in Mechanical Engineering - Polymer Engineering specialization
Type obligatorily eligible
Contact hours 2 / 0 / 0 (lec/sem/lab)
Credit points 3
Closure of the term practical mark
Responsible of the subject Dr. Zoltán KISS
Prerequisite BMEGEPTAGA0P – Polimerek anyagszerkezettana és technológiája (ajánlott), vagy BMEGEPTAMT0 – Polimertechnika (ajánlott), vagy BMEGEPTAE0P – Polimerek (ajánlott).
Conditions of accomplishement a) A szorgalmi időszakban: A félévi követelmény a félév elején kiadott eszköz gyártásáról tanulmány (házi feladat) készítése, valamint a 13. oktatási héten írandó zárhelyi dolgozat legalább 40%-os teljesítése. A félévközi jegy 50%-ban a házi feladat, 50%-ban pedig a ZH eredmény alapján kerül megállapításra. A házi feladat leadásának határideje a 13. oktatási héten az előadás időpontja. b) Tantárgyi követelményeket tiltott eszközzel teljesíteni szándékozó hallgatók szankcionálása: A tantárgyi követelményeket tiltott eszközzel vagy szabálytalanul teljesíteni szándékozó hallgatókkal szemben az 1/2013. (I. 30.) dékáni utasítás rendelkezéseinek alkalmazásával kell eljárni.
Short desciption of the subject A tantárgy célkitűzése, hogy bemutasson speciális tulajdonsággal, mint pl. biokompatibilitás, vezetőképesség, hőállóság, mágnesesség, alakemlékező képesség, öngyógyuló képesség stb. rendelkező polimereket, amelyeket elsősorban az orvostechnikában és elektrotechnikában alkalmaznak.
Full description of the subject
© 2014 BME Department of Polymer Engineering - Created by: Dr. Romhány Gábor